mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Szynka z czerwonymi porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wyrafinowany smak idealny na domowe uroczystości

Szynka z czerwonymi porzeczkami

Składniki:

Szynka z czerwonymi porzeczkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka z czerwonymi porzeczkami
Mięso umyć, osuszyć, naciąć na płat 2cm grubości. Oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 1godzinę. Porzeczki przebrać, umyć i osączyć. Wrzucić do miski, wlać miód i utrzeć blenderem. Ser żółty zetrzeć. Ser ułożyć na mięsie, ułożyć też połowę masy porzeczkowej. Zwinąć mięso w roladę. Ścisło związać lub spiąć klipsami. Naczynie żaroodporne natłuścić, Mięso ułożyć w naczyniu. Mięso piec około 1,5 godziny w temperaturze 20stopni. Od czasu do czasu polewać sosem. Pod koniec pieczenia, wrzucić resztę porzeczek, podlać małą ilością wody. Podawać razem jako sos.

Tagi:

sery ser szynka