motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Szynka z pieczarkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięsko wieprzowe, duszone z pieczarkami i cebulką. Jest dobrą podstawą do przygotowania pysznego obiadku.

Szynka z pieczarkami i cebulką

Składniki:

Szynka z pieczarkami i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Szynka z pieczarkami i cebulką
Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką z każdej strony.

Rumienimy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, Dusimy na wolnym ogniu.

Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy do mięska.

Dusimy aż mięsko będzie miękkie.