iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szynkowe łódeczki z duszonymi boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

szybki i łatwy obiad . Wystarczy troszkę mięsa opakowanie boczniaków i wyczarowane pyszne drugie danie . Polecam .

Szynkowe łódeczki z duszonymi boczniakami

Składniki:

Szynkowe łódeczki z duszonymi boczniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Szynkowe łódeczki z duszonymi boczniakami
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i polewamy masełkiem . Odstawiamy pod przykryciem, aby nie ostygły. Mięso z szynki kroimy na plastry lekko rozbijamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku . Obsmażamy na oleju. Nabijamy usmażone plastry na patyczek i wkładamy do pieca na ok 10 min . Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę , dodajemy wyciśnięty czosnek , następnie dodajemy pokrojone boczniaki i smażymy . Po ok 7 min podlewamy odrobiną wody - dusimy do miękkości. Wyciągamy łódeczki z piecza nakładamy na nie poduszone boczniaki. Serwujemy z ziemniakami.

Tagi:

mięso szynka