gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 616]

Szynkowe roladki z pastą jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne roladki z gotowanej szynki, i pastą jajeczna. Fajna potrawa na śniadanie jak i przekąska na imprezę.

Szynkowe roladki z pastą jajeczną

Składniki:

Szynkowe roladki z pastą jajeczną

 

  • 10 plasterków gotowanej szynki,
  • 3 jajka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka ketchupu,
  • sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Szynkowe roladki z pastą jajeczną
Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Blendujemy na gładka masę. Dodajemy majonez, ketchup i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Gotowaną szynkę kroimy na plasterki.

Wykładamy po łyżce pasty jajecznej i zwijamy w ruloniki. Podajemy z dowolnym pieczywem jak i sosami. Idealne na śniadanie jak i imprezę.

Smacznego ;)