beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Szynkowe ruloniki w mielonym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne mielone odmienione.

Szynkowe ruloniki w mielonym.

Składniki:

Szynkowe ruloniki w mielonym.

 

  • mięso mielone 30-40 dag
  • kajzerka 1 sztuka
  • mleko 1 szklanka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • pieczarki 15-20 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • starty żółty ser 2 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • szynka kilka plastrów
  • żółty ser kilka plastrów

Sposób przygotowania:

Szynkowe ruloniki w mielonym.
Bułkę namoczyć w mleku albo wodzie i odcisnąć.Cebulę obrać i drobno pokroić. Dodać do mięsa 1/2cebuli razem z odciśniętą bułką. Wbić jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić mięsną masę. Pieczarki umyć jeśli trzeba obrać i pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać resztę pokrojonej cebuli. Chwile razem przesmażyć. Oprószyć solą i pieprzem następnie przestudzić. Dodać starty ser i wymieszać. Przygotowany pieczarkowy farsz nakładać na plastry szynki zwijać i zawijać plastrami sera. Na zwilżonej dłoni rozpłaszczać porcje mięsnej masy i kłaść przygotowane ruloniki. Formować kotlety. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.