szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

szynkowo-kapuściane zawijańce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szynkowo-kapuściane zawijańce

szynkowo-kapuściane zawijańce

Składniki:

szynkowo-kapuściane zawijańce

 

  • 600 gram szynka gotowanej
  • szklanka mąki
  • 4 łyzki oliwy
  • 10 liści kapusty
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chilli
  • 1/2 kostki smalcu
  • szklanka bulionu drobiowego
  • łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

szynkowo-kapuściane zawijańce
Chilli umyći pokroić na ćwiartki.Liście kapusty opłukać i osuszyc.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Szynke pokroić na cienkie plastry .Natrzec czosnkeim i solą, oprószyć solą i pieprzem, Rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej plastry szynki.W żaroodpornym, natłuszczonym naczyniu układać na przemian liscie kapusty, plastry szynki,ćwiarki chilli ,lekko posypać całość solą, pieprzem i kminkiem.Rosół zagotowac dodać smalec, a gdy się rozpuśc zalać nim kapuściane zawijańce.Dusic do miękkości pod przykryciem.Podawać z ulubionym sosem, no.pomidorowym.

Tagi:

szynka