Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Szyszki kajmakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne szyszki kajmakowe, szybkie i łatwe do przygotowania. Warto je przygotować, bo są przepyszne. Polecam gorąco!!!

Szyszki kajmakowe

Składniki:

Szyszki kajmakowe

 

  • 1 puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag ryżu preparowanego

Sposób przygotowania:

Szyszki kajmakowe
Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania szyszek. Masę kajmakową wyjmij w puszki. Miękkie masło dokładnie utrzyj z masą kajmakową. Dodaj ryż preparowany. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj kuleczki wielkości moreli. Szyszki ułóż na talerzu i wstaw na 2 godziny do lodówki, aby stwardniały.

Tagi:

ryż