Szyszki ryżowe

kicia00 - Przepis na: Szyszki ryżowe offline

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Szyszki ryżowe
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Krótkie i szybkie przygotowanie.


trudność: łatwe
czas:

Szyszki ryżowe - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg krówek
  • margaryna-1kostka
  • ryż preparowany-2 torebki
  • kakao-około dużej łyżki

Szyszki ryżowe - PRZYGOTOWANIE:

Krówki i margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, po rozpuszczeniu dodać ryż i kakao. Wymieszać łyżką, formować gorącą masę w dowolne kształty - uważając by się nie poparzyć. Po ostudzeniu nadają do spożycia. Nie wkładać do lodówki! Smaczniego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szyszki ryżowe (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2009-10-31 12:02
zaciekawiło mnie zdanie "nie wkładać do lodówki" więc zapytam, dlaczego? czy to wpływa jakoś na smak albo konsystencję szyszek?
Skomentuj
Oceń:
0
kicia00

kicia00
offline

2009-10-31 12:13
z tego powodu gdyż szyszki mogą się rozlecieć.
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2009-10-31 12:18
kicia00 napisał(a):

z tego powodu gdyż szyszki mogą się rozlecieć.

Dzięki za odpowiedź chociaż...wydawało mi się, że schłodzenie pozwoli szybciej i lepiej stężeć masie, ale wieki całe nie robiłam szyszek (przepis zresztą też był nieco inny) więc sprzeczać się nie będę :-)
Skomentuj
Oceń:
0
beaglia

beaglia
offline

2009-10-31 20:44
Wielokrotnie na święta takie szyszki robimy i zawsze są fajne szkoda ze tak szybko znikają ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210
offline

2009-11-01 00:18
Kiedyś często robiłam takie szyszki i muszę znowu je zrobić,bo są pyszne,5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Słoneczny sernik dyniowy Zdrowe Tiramisu Dyniowe Królewiec mojej mamy
Rolada z dynią i jabłkiem Lniane ciasteczka Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami
Kruche pyszności Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Jesienne ciasto
Cynamonowiec z porzeczkami Ciasto śliwkowo-orzechowe Budyń o smaku dyni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane