iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tabule z kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podajemy zimne do mięs np jagnięciny

Tabule z kaszy jęczmiennej

Składniki:

Tabule z kaszy jęczmiennej

 

  • 1/2 szkl kasza perłowa,
  • 2 szt pomidor,
  • 1 szt cebula biała,
  • chilli,
  • sok z cytryny,
  • pieprz kolorowy ziarnisty Prymat,
  • oliwa,
  • natka pietruszki,
  • sól do smaku,
  • mięta

 

Sposób przygotowania:

Tabule z kaszy jęczmiennej
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie odcedzamy -studzimy . Do oliwy dodajemy sok z cytryny ,odrobinę chilli ,sól-do smaku. Pomidory myjemy obieramy z skórki siekamy-można użyc pomidorów z puszki bez skórki .Cebulę obieramy siekamy . Mieszamy z kaszą .Natkę i miętę siekamy .Składniki razem mieszamy .dodajemy sos .Mieszamy .chłodzimy.Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem