bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 822]

Tagiatelle z cukinii i marchewki w sosie pomidorów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Warzywa przygotowane w ten sposób są bardzo aromatyczne i smaczne, najlepiej smakują zaraz po przyrządzeniu.

Tagiatelle z cukinii i marchewki w sosie pomidorów

Składniki:

Tagiatelle z cukinii i marchewki w sosie pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Tagiatelle z cukinii i marchewki w sosie pomidorów
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski, marchewkę obieramy, obieraczką do warzyw tniemy w długie paski, dodajemy do podsmażanej cebuli, dusimy pod przykryciem, przez kilka minut.

Cukinię myjemy i tak samo jak marchewkę tniemy na długie paski, dodajemy do pozostałych warzyw, dusimy do miękkości cukinii, warzywa powinny być lekko twarde.

Dodajemy przecier pomidorowy i zioła prowansalskie i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz paprykę.

Całość przez kilka minut podgrzewamy na ogniu.