czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Tagiatelle z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Staram się by nasze dania były, zdrowe, smaczne i kolorowe.

Tagiatelle z fasolką szparagową

Składniki:

Tagiatelle z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Tagiatelle z fasolką szparagową
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i cienko mąką. Podsmażyć na oleju na brązowo. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, smażyć 3 min. Zalać 2 szkl. wody i dusić pod przykryciem ok. 45 min na małym ogniu, czasem mieszając. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Doprawić sporą szczyptą soli. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa wraz z makaronem. Dusić razem 5 min. Doprawić pieprzem i solą, posypać posiekaną bazylią.