Tagiatelle z wątróbkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne danie którym można zastąpić danie główne

Tagiatelle z wątróbkami

Składniki:

Tagiatelle z wątróbkami

 

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 500 gram kurzych wątróbek
  • 175 gram makaronu tagiatelle
  • sól,pieprz
  • 25 gram masła

Sposób przygotowania:

Tagiatelle z wątróbkami
Cebulę oraz czosnek umyłam, obrałam i posiekałam na drobno. Wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy. Dodałam posiekaną natkę pietruszki,a na koniec gdy cebula stała się miękka dorzuciłam pokrojone na duże kawałki wątróbki.Posoliłam i mieszałam aż się przyrumieniły. Ugotowałam makaron z dodatkiem oleju roślinnego na al dente. Odcedziłam .Makaron dorzuciłam na patelnię z masłem,solą,pieprzem do smaku.Całość wymieszałam.Podawałam od razu.