Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z krewetkami i wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tagliatelle z krewetkami i wieprzowiną

Tagliatelle z krewetkami i wieprzowiną

Składniki:

Tagliatelle z krewetkami i wieprzowiną

 

  • 30 dag makaronu tagliatelle
  • 15 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 15 dag krewetek, oczyszczonych
  • 2 jajka, roztrzepane
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • ½ białej części pora, pokrojonego w krążki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki sosu chili
  • 3 łyżeczki keczupu

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z krewetkami i wieprzowiną

Por i czosnek smażymy w woku, dodajemy mielone mięso, smażymy 4 minuty, dodajemy krewetki, sos sojowy, sos chili, keczup i smażymy jeszcze 4 minuty. Wlewamy jajka, mieszamy aż się zetną, na koniec mieszamy z makaronem.