Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tagliatelle z krewetkami w sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny makaron z krewetkami w sosie koperkowym.

Tagliatelle z krewetkami w sosie

Składniki:

Tagliatelle z krewetkami w sosie

 

  • 400g makaronu tagliatelle
  • 250g mrożonych krewetek
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • 250 ml śmietanki
  • świeży koperek
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z krewetkami w sosie
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dorzucić rozmrożone krewetki i smażyć aż zaczną zmieniać kolor. Po kilku minutach dodać śmietankę i zredukować nieco płyn. Na koniec dodać świeży i posiekany koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać i połączyć z makaronem.