Agi

Agi

Kucharz
[Przepisów: 13]

Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, szybkie i łatwe danie z tagliatelle!

Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

Składniki:

Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

 

  • makaron tagliatelle (wstążki)
  • filet z kurczaka
  • szpinak (może być mrożony)
  • śmietana 18%
  • masło
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki. Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i oregano. Smażyć na maśle do zarumienienia. Po usmażeniu odstawić. W rondelku roztopić masło, wrzucić szpinak i lekko podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i dużą ilością czosnku, następnie dolać śmietanę. Do tak przyrządzonego szpinaku dodać usmażone kawałki kurczaka, mieszać i podgrzać. Wcześniej makaron tagliatelle wrzucić na osoloną wodę z dodatkiem oleju. Ja zmieszałam tagliatelle zwykłe ze szpinakowym. Gotować do miękkości. Po odcedzeniu makaronu dodać kurczaka ze szpinakiem i wymieszać.