SUPERPRZEPIS

Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku

         
ocena: 4/5 głosów: 8
Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku

Szybko i smacznie – czyli połączenie mięsa z makaronem. Całość dopełnia młoda cukinia, ser feta i czarne oliwki.

Składniki:

Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku

ETAP 1:

Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku
Przygotowanie - szklenie cebuli i pieczarek

Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklimy je na rozgrzanej patelni.

ETAP 2:

Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku
Smażenie mięsa mielonego oraz pokrojonej w kosteczkę cukinii

Dodajemy mielone mięso i pokrojoną w małą kosteczkę cukinię (wcześniej obraną ze skóry). Wszystko podsmażamy.

ETAP 3:

Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku
Doprawienie przyprawmi oraz keczupem i koncentratem pomidorowym

Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy oraz wlewamy bulion. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami. Na samym końcu dodajemy pokrojone czarne oliwki oraz ser feta. Podajemy w ugotowanym al dente makaronem tagliatelle.