aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Tagliatelle z pomidorowym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na szybki i łatwy obiad polecam makaron tagliatelle z wyraźnym w smaku pomidorowo pieczarkowym sosem.

Tagliatelle z pomidorowym sosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z pomidorowym sosem

 

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z pomidorowym sosem
Makaron gotujemy w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie przygotowujemy sos: pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do rondelka i smażymy przez 5 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Mieszamy. Następnie powoli wlewamy sok pomidorowy, co chwilę mieszając. Do rondelka dolewamy wodę i całość gotujemy przez 3 minuty. W kubku mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody, żeby nie było grudek. Zagęszczamy tym sos pomidorowo pieczarkowy. Gotujemy jeszcze przez 3 minuty. Na sam koniec wciskamy ząbek czosnku i mieszamy sos. Na talerze wykładamy odcedzony i jeszcze ciepły makaron. Wierzch polewamy sosem.
Tagliatelle z pomidorowym sosem
Makaron gotujemy w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Tagliatelle z pomidorowym sosem
W garnku przesmażamy pokrojone w plasterki pieczarki.
Tagliatelle z pomidorowym sosem
Następnie powoli wlewamy sok pomidorowy, co chwilę mieszając. Do rondelka dolewamy wodę i całość gotujemy przez 3 minuty.
Tagliatelle z pomidorowym sosem
Wymieszaną mąką ze śmietaną zagęszczamy sos pomidorowy. Gotowy podajemy z makaronem.