Jesteśmy tym co jemy

Jesteśmy tym co jemy

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidor

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki i zdrowy makaron z rukolą

Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidor Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidor

 

  • 1 duża porcja lub 2 małe:
  • 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle
  • 1/2 opakowania rukoli Fit & Easy
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • garść kiełków brokuła
  • 1 - 2 łyżki startego grana padano
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oleju/oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidor
Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty czosnek. Gdy wyczujemy aromat czosnku wrzucamy na patelnię umytą i osuszoną rukolę, doprawiamy i chwilkę podsmażamy - aż zwiędnie. Dodajemy połówki pomidorków i chwilkę podgrzewamy. Na koniec dodajemy kiełki, ugotowany makaron i starty ser - mieszamy, chwilę podgrzewamy i podajemy. Smacznego :)
Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidor
Na rozgrzanej patelni podsmażamy czosnek
Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidor
Dodajemy umytą i osuszona rukolę i doprawiamy
Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidor
Dodajemy pokrojone pomidorki i chwilę podgrzewamy
Tagliatelle z rukolą, kiełkami i pomidor
Na koniec dodajemy kiełki starty ser i makaron

Tagi:

makaron rukola