Strona główna Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

darmiona - Przepis na: Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 261
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Wspaniałe połączenie smaków we włoskim stylu


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem - SKŁADNIKI:

  • Makaron tagliatelle
  • szpinak mrożony w liściach
  • łosoś wędzony 200 g
  • parmezan
  • 4 łyżki śmietany 18 %
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka masła
  • vegeta
  • pieprz

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem - PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka wrzucamy masło i rozpuszczamy na bardzo małym ogniu. Na rozpuszczone masło dodajemy zamrożony szpinak, przykrywamy i dusimy do rozmrożenia. łososia kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Gotujemy makaron. Do rozmrożonego szpinaku dodajemy śmietanę, czosnek, doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Na ugotowany makaron układamy szpinak, łososia, starty parmezan.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Łosoś w płatkach kukurydzianych Łosoś w marynacie porzeczkowej Tatar z łososia
Łosoś w cieście Łosoś faszerowany szpinakiem Łosoś smażony z warzywami w orzechach
Łosoś z musztardą francuską Łosoś z truskawkami Grillowany łosoś po toskańsku
Grillowany łosoś w czosnkowej marynacie Łosoś w płatkach migdałowych Łosoś pieczony w foli z suszonymi pomidorami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane