darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniałe połączenie smaków we włoskim stylu

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

Składniki:

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

Sposób przygotowania:

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Do rondelka wrzucamy masło i rozpuszczamy na bardzo małym ogniu. Na rozpuszczone masło dodajemy zamrożony szpinak, przykrywamy i dusimy do rozmrożenia. łososia kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Gotujemy makaron. Do rozmrożonego szpinaku dodajemy śmietanę, czosnek, doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Na ugotowany makaron układamy szpinak, łososia, starty parmezan.

Zobacz film: Łososiowe roladki