kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Tajska sałatka z wołowiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rostbef natrzyj solą i pieprzem, upiecz na krwisto w 180°C przez 15 min. Wystudź. Pokrój w bardzo cieniutkie paseczki...

Tajska sałatka z wołowiną

Składniki:

Tajska sałatka z wołowiną

 

  • Ilość porcji: 4             

 

  • Rostbef wołowy - 500 g
  • Imbir świeży - 30 g
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Kamis Fit up!™ Do sałatek - 1 op.
  • Dymka - 1 szt.
  • Kiełki sojowe - 60 g
  • Kapusta pekińska - ½ szt.
  • Wino ryżowe mirin - 30 ml (2 łyżki stołowe)
  • Kolendra świeża - ¼ pęczka
  • Mięta świeża - ¼ pęczka
  • Cukier - 100 g
  • Listek cytrynowy - 2 szt.
  • Trawka cytrynowa - 1 szt.
  • Ogórek świeży - 120 g
  • Bazylia świeża - 5 listków
  • Pomidor - 120 g
  • Kamis Sól morska w młynku
  • Kamis Pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

Tajska sałatka z wołowiną
Rostbef natrzyj solą i pieprzem, upiecz na krwisto w 180°C przez 15 min. Wystudź.

Pokrój w bardzo cieniutkie paseczki. Kapustę poszatkuj.

Z wody (150 ml) i cukru ugotuj syrop, wystudź. Dodaj posiekany imbir, czosnek, bazylię, miętę, kolendrę, trawkę cytrynową, listek cytrynowy i wino mirin. Ogórka pokrój w skośne półplastry, dymkę w słupki – dodaj do kapusty. Całość posyp mieszanką przyprawową Kamis Fit up!. Pomidora obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj z syropem i przypraw solą i pieprzem. Podaj sałatkę udekorowaną kiełkami.



Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS