Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Tajskie żeberka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dzięki wcześniejszemu gotowaniu żeberka bardzo szybko dojdą na grillu. Polecam tajską marynatę - słodko-ostrą - na pewno zasmakują amatorom słodkich smaków.

Tajskie żeberka z grilla

Składniki:

Tajskie żeberka z grilla

 

 

Sposób przygotowania:

Tajskie żeberka z grilla
Żeberka dzielimy na porcję. Wkładamy je do większego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy kilka ziaren czarnego pieprzu, szczyptę soli i gotujemy je do miękkości (około 1,5h). Po ugotowaniu studzimy je. W tym czasie przygotowujemy marynatę. W miseczce umieszczamy wszystkie składniki (czosnek przeciskamy przez praskę) i dokładnie mieszamy aż do połączenia składników. Marynatę doprawiamy do smaku. Ugotowane żeberka przekładamy do miski i zalewamy przygotowaną marynatą. Odstawiamy je na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy kilka minut aż się zarumienią. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)