VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Taki inny gulasz – z ryżem i kiełbaską

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gdy nam się spieszy, mamy mało czasu na przygotowanie obiadu, a domownicy głodni polecam taki oto gulasz.

Taki inny gulasz – z ryżem i kiełbaską

Składniki:

Taki inny gulasz – z ryżem i kiełbaską

 

  • 4 cebule
  • 200 g ryżu
  • 300 g kiełbasy zwyczajnej
  • 300 g pieczarek
  • Pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs i sosów
  • Sól, Pieprz
  • 1,5 szklanki bulionu
  • 3 łyżki keczupu

Sposób przygotowania:

Taki inny gulasz – z ryżem i kiełbaską
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasę w pół plasterki. Rozgrzewamy olej na patelni, szklimy cebulę i po ok. 5 minutach dokładamy kiełbasę.

Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażoną cebulę z kiełbaską przekładamy do garnka, dokładamy pieczarki, podlewamy bulionem. Wszystko mieszamy, doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

Na samym końcu dodajemy keczup i posiekaną natkę pietruszki.

Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Ugotowany łączymy w kiełbasianym gulaszem.