Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Talarki o smaku expresso

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Słodyczy nigdy za wiele zwłaszcza, gdy zaledwie w kwadrans można przygotować niebanalny słodki przysmak – talarki o smaku espresso.

Talarki o smaku expresso

Składniki:

Talarki o smaku expresso

 

  • 100 g białego cukru
  • 100 g brązowego cukru
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy Prima Finezja
  • łyżeczka kakao

Sposób przygotowania:

Talarki o smaku expresso

Ubij masło z białym i brązowym cukrem, aż powstanie piana. Następnie dodaj jajko, sól i cukier waniliowy. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kawą, kakao i wymieszaj z ciastem.

Uformuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż w niewielkich odstępach na wyłożonej papierem blasze do pieczenia.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 15 do 20 minut i... delektuj się niezwykłym smakiem!