lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Talarki z cukinii na pikantnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie ma to jak sobie przekąsić cukinie usmażoną , można z chlebem , ziemniakami lub frytkami kto jak woli .

Talarki z cukinii na pikantnie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Talarki z cukinii na pikantnie

 

Sposób przygotowania:

Talarki z cukinii na pikantnie
Cukinie myjemy ,wycieramy do sucha. Kroimy w plasterki. Jaja roztrzepujemy dodajemy paprykę czerwona ostra i pieprz. Maczamy w jajku z przyprawami cukinie. Obsypujemy bułka tartą Smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor , na końcu posypujemy solą . Podajemy z chlebem ziemniakami lub frytkami . Cukinia ma to do siebie że dostając soli robi się mokra więc dodajemy ją na końcu po prawie usmażeniu .
Talarki z cukinii na pikantnie
Cukinie myjemy ,wycieramy do sucha. Kroimy w plasterki.
Talarki z cukinii na pikantnie
Maczamy w jajku z przyprawami cukinie , kazdy plaster z obu stron .
Talarki z cukinii na pikantnie
Plastry zamoczone w jaku obsypujemy bułką tartą.
Talarki z cukinii na pikantnie
Smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor , na końcu posypujemy solą .

Tagi:

tarta cukinia