agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

talerz przekąsek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

świetny talerz przystawek na każdą imprezę.

talerz przekąsek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

talerz przekąsek

 

  • bagietka 1 szt
  • serek philadelphia 100 g
  • łosoś wędzony 150g
  • ser brie 1 opakowanie
  • parówki typu hot-dog 5 szt
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe 20 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • ogórek konserwowy 2 szt
  • oliwki 1 słoiczek
  • buraczki 3 łyżki
  • pieczarki konserwowe 100 g

 

 

Sposób przygotowania:

talerz przekąsek
DUŻY TALERZ: Parówki drobiowe typu hot-dog pokroić na pół. Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na porcje i zawijać. Zapiekać w piekarniku 20 minut w temp 180 stopni. Bagietkę lub chleb ( ja użyłam chleba okrągłego) pokroić w kromki. Każdą posmarować dość grubą warstwą serka philadelphia i ułożyć po kawałku łososia wędzonego. Kromki przekroić na pół. Ser brie pokroić w trójkąty. Paprykę czerwoną oczyścić z pestek i pokroić w paski. Pomidory koktajlowe opłukać i osuszyć. wszystkie składniki ułożyć na talerzu. MAŁY TALERZ: Pieczarki konserwowe , ogórki i paprykę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski. Buraczki jeżeli są całe zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystkie warzywa ułożyć w szklanych naczyniach. Smacznego:)
talerz przekąsek
warzywa odsączyć z zalewy i poukładac w szklanych pojemniczkach

Tagi:

sery ciasto ser