ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Talerz zakąskowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetna przystawka na każdą okazję.

Talerz zakąskowy

Składniki:

Talerz zakąskowy

 

Sposób przygotowania:

Talerz zakąskowy
Camemberta kroimy w trójkąciki, w część można powbijać wykałaczki i dodać wingrono, pozostałe sery kroimy plastry lub kawałki, układamy na talerzu. Kabanosy kroimy w kawałki a kiełbaskę w plastry i dodajemy do serów. Plastry sera mimolette kroimy wzdłuż na pół, zwijamy w rulonik i wbijamy wykałaczkę, na którą nabijamy jeszcze oliwkę. Wszystkie składniki układamy na talerzu, pomiędzy można położyć kilka bukiecików z roszponki. Do małej miseczki wsypujemy mieszankę orzechów nerkowca, laskowych,migdałów, suszonych wiśni i ustawiamy także na talerzu. Smacznego :)