Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Tandoori-Chicken Lasanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

z jogurtowo-ogorkowym dipem i mango

Tandoori-Chicken Lasanie

Składniki:

Tandoori-Chicken Lasanie

 

  • 800 g piersi z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1-2 zabki czosnku
  • olej z oliwek(do pieczenia)
  • sol,pieprz
  • 600 ml nieslodzonego mleczka z kokosu ( ew.Asia sklepy)
  • 1 sloiczek Tandoori pasty(Asia sklepy)
  • 200 g Creme fraiche lub kwasnej smietany
  • sok z limety
  • miod
  • 1 paczka platow makaronowych na lasanie
  • 400 g mocareli lub goudy

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tandoori-Chicken Lasanie
Cebule i czosnek drobno posiekac i przypiec na malej ilosci oleju.Mieso pokroic i w paski,dodac do cebuli,doprawic sola i pieprzem.1 lyzke tandoori paste,mleko kokosowe i creme fraiche,na przemian dodawac do miesa ciagle mieszajac tak dlugo az sos sie zagesci.Miodem i sokiem z limety doprawic do smaku.Zaroodporna forme natluscic i na przemian mieso i platy makaronowe ukladac w formie,przy tym kazda porcje polac sosem,przy czym warstwy zaczynamy os sosu i na sosie konczymy.Piekarnik 160°C okolo 25-30 minut.Widelcem mozna sprawdzic czy makaron jest miekki
Krotko przed koncem pieczenia posypac lasanie rozdrobiona mazarella lub potarta gouda,jeszcze 5-7 min podpiec.
Jogurtowo-ogorkowy dip
Jogurt z sokiem z limety,sola i pieprzem doprawic.Ogorek w cienkie paski pokroic dodac do jogurtu.
Mango obrac ze skory wydrazyc nasiona,pokroic w plastry,Mango ulozyc na krawedzi talerza,dodac kawalek lasanie w kolo polac dip.