bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Tani placek z kremem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciasto proste, szybkie i tanie. Bardzo łatwo się je robi, ale za to ciasto szybko znika z talerza. Placek idealny na każdy dzień.

Tani placek z kremem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tani placek z kremem

 

 

Sposób przygotowania:

Tani placek z kremem
Ciasto: na stolnicę dajemy mąkę, cukier puder, śmietanę, jajko, miód, margarynę, sodę i ocet, miesimy ciasto, które dzielimy na 3 części. Każdą część rozwałkowujemy i dajemy na formę o wymiarach 23x38 cm, pieczemy na złoty kolor. Krem: odlewamy trochę mleka i rozpuszczamy w nim obie mąki, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, jak zakipi wlewamy powstały budyń, jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Przekładamy: 1 placek smarujemy połową kremu przekładamy 2 plackiem rozsmarowujemy pozostały krem i przekładamy 3 plackiem. Po wierzchu dekorujemy dowolnie.
Tani placek z kremem
Krem: odlewamy trochę mleka i rozpuszczamy w nim obie mąki, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, jak zakipi wlewamy powstały budyń, jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia.
Tani placek z kremem
Ciasto: na stolnicę dajemy mąkę, cukier puder, śmietanę, jajko, miód, mar garynę, sodę i ocet, miesimy ciasto, które dzielimy na 3 części.
Tani placek z kremem
Przekładamy: 1 placek smarujemy połową kremu
Tani placek z kremem
przekładamy 2 plackiem rozsmarowujemy pozostały krem i p rzekładamy 3 plackiem.