Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Tarta brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna tarta na kruchym spodzie z delikatnym kremem z serka mascarpone i śmietany kremówki oraz plasterkami brzoskwiń.

Tarta brzoskwiniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta brzoskwiniowa

 

 

  • Krem:
  • 250g serka mascarpone
  • 200ml śmietany 30%
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • puszka brzowkwiń

Sposób przygotowania:

Tarta brzoskwiniowa
Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagnieść, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyłożyć ciasta do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia ponakładać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 15-20 minut. Wyjąć i ostudzić,. Krem: Brzoskwinie odcedzić z zalewy i pokroić na plasterki. Zimną kremówkę ubić. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i dodać kremówkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na upieczony spód na kremie poukładać brzoskwinie. Wstawić do lodówki aby masa stężała.
Tarta brzoskwiniowa
Wszystkie składniki ciasta zagnieść, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut
Tarta brzoskwiniowa
Zimną kremówkę ubić krótko na sztywną pianę
Tarta brzoskwiniowa
Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem
Tarta brzoskwiniowa
Śmietanę wymieszać z serkiem i wyłożyć na ciasto