Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta cytrynowa 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Aromatyczna, cytrusowa tarta.

Tarta cytrynowa 2.

Składniki:

Tarta cytrynowa 2.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta cytrynowa 2.
Herbatniki zmiksuj z masłem na mokry piasek, wyłóż nimi dno tortownicy, włóż do lodówki. Z umytych cytryn zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Mało rozpuścić, ostudzić. Skórkę połączyć z cukrem, dodać cukier waniliowy sok z cytryn, jajka. Wyrobić mikserem gładką, kremową masę. Całość podgrzać w kąpieli wodnej i energicznie mieszać (podobnie jak przy zabajone), zestawić z ognia, połączyć z masłem i wyłożyć na spód z herbatników. Odstawić do lodówki, aby stężała.