zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Tarta po chińsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tylko kilka składników a jaki smaczny efekt. Tarta po chińsku to dlatego, że jest w niej mieszanka chińska.

Tarta po chińsku

Składniki:

Tarta po chińsku

 

Sposób przygotowania:

Tarta po chińsku
Formę do tarty ( u mnie ze zdejmowanym dnem ) dokładnie wysmarować masłem i wyspać bułką tartą.

Potem rozwinąć ciasto i wylepić nim blaszkę a potem na dno posypać bułkę tartą. Skrawki ciasta odciąć. Mieszankę rozmrozić i odcisnąć z wody na sicie.

Potem pierś pokroić na kawałki, posolić. Warzywa i mięso wrzucić do miski, dodać przyprawy oraz starty ser i wymieszać.

Wyłożyć wszystko na ciasto, resztki ciasta pokroić w paseczki i rozłożyć na wierzchu a na koniec posypać sezamem. Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.