ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Tarta szpinakowa z fetą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nieskomplikowane i szybkie danie w wykonaniu.

Tarta szpinakowa z fetą.

Składniki:

Tarta szpinakowa z fetą.

 

Sposób przygotowania:

Tarta szpinakowa z fetą.
1.Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Potem rozwałkować na dwa placki. Wylepić nimi nasmarowaną tłuszczem formę. Wstawić do piekarnika 200st. na kwadrans.



2.Posiekać czosnek i cebulę, zeszklić na maśle. Dodać rozmrożony, odciśnięty szpinak. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.



3.Na podpieczone tarty wyłożyć masę szpinakową. Wokół brzegów ułożyć plastry pomidorów, a po środku fetę skrojoną w kosteczkę. Jajka zmiksować ze śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać farsz w tartach, wstawić do piekarnika 175st. i piec ok.30 min.