Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta z budyniem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Krucha tarta z budyniem i orzechami.

Tarta z budyniem i orzechami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tarta z budyniem i orzechami

 

  • ciasto:
  • 250g mąki pszennej
  • 125g margaryny
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ewentualnie: kilka łyżek mleka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta z budyniem i orzechami
Składniki ciasta szybko zagnieść i włożyć do lodówki na ok. godzinę. Ciasto rozwłakować podsypując je mąką, przełożyć do tortownicy o śr. 24cm, nakłuć widelcem i piec w 180st. C do zrumienienia i suchego patyczka, ostudzić. Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić i wyłożyć na przygotowane ciasto. Orzechy lekko posiekać i wysypać na warstwę budyniu.
Tarta z budyniem i orzechami
Na warstwe budyniu rozsypać posiekane orzechy.