patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Tarta z fasolą czerwoną i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna tarta na kruchym cieście z fasolą czerwoną, papryką i wędliną. Idealna propozycja na obiad czy kolację.

Tarta z fasolą czerwoną i papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tarta z fasolą czerwoną i papryką

Sos

Tarta

  • 350 ciasta kruchego
  • 1 mini papryka
  • 10 dag wędliny
  • 1 kulka mozzarelli

Sposób przygotowania:

Tarta z fasolą czerwoną i papryką
Ciasto kruche rozwałkowuję i przekładam do foremki np na tartę lub pizzę. Za pomocą widelca robię małe dziurki w cieście.
Do osobnej miseczki wlewam przecier pomidorowy, sól i pieprz oraz odcedzoną fasolę. Mieszam. Przekładam na ciasto. Paprykę myję i kroję w plasterki. 

Szynkę drobno siekam. Mozzarellę kruszę na mniejsze kawałki. Ciasto posypuję serem, następnie dodaję szynkę i układam plastry papryki. 

Piekę ok 35 min w 180 stopniach. Podaję od razu z ulubionym sosem. 

 
Tarta z fasolą czerwoną i papryką
Ciasto smaruję przecierem z fasolą a następnie kładę mozzarellę.
Tarta z fasolą czerwoną i papryką
Następnie kładę drobno posiekaną wędlinę.
Tarta z fasolą czerwoną i papryką
Na koniec kładę plastry papryki ja użyłam pomarańczowej.

Tagi:

tarta danie