Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Tarta z łososiem wędzonym i serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna tarta o wielu smakach, bardzo smacznie połączonych

Tarta z łososiem wędzonym i serkiem

Składniki:

Tarta z łososiem wędzonym i serkiem

 

  • Ja wybieram ciasto kruche gotowe:
  • 1 opakowanie
  • kilka plastrów wedzonego łososia
  • koperek
  • chrzan
  • serek śmietankowy - typu almette
  • pół łyzeczki musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Tarta z łososiem wędzonym i serkiem
Tartownice wyklejam ciastem, nakłówam widelcem i podpiekam okolo 10 minut w 180 stopniach. Wyjmuje ciasto i studze. Z serka robimy nadzienie, mieszamy go z chrzanem, musztarda, koperkiem , sola i pieprzem wyważając smaki według własnych upodobań. Na wierch nakładamy plastry łososia. Zapiekamy tartę okolo 20 minut w okolo 200stpniach. Studzimy i kroimy na trójkaty. Pyszna przystawka, danie, dodatek do zup kremów. Smaki swietnie sie komponują, ryba jest przyjemnie słona, nadzienie chranowe i koperkowe, ciasto kruche, można dodac jajko, jeśli wolimy bardzoej zwartą konsystencje nadzienia, ale nie jest to moim zdaniem konieczne, ja lubie taka wersje, jest bardzo smaczna i sycąca. Pyszną tartę jadla w krakowe w 'botanicznej' knajpce, polecam :)