Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta z morelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Rozwiń ciasto, rogi zagnij do środka i rozwałkuj na placek (średnica ok. 35 cm). Morele odsącz.

Tarta z morelami

Składniki:

Tarta z morelami

 

  • 200g gotowego ciasta francuskiego
  • 2 puszki moreli
  • 2 torebki budyniu waniliowego/śmietankowego
  • 800ml mleka
  • 100g cukru
  • 100g dżemu z brzoskwiń lub moreli
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Tarta z morelami
Rozwiń ciasto, rogi zagnij do środka i rozwałkuj na placek (średnica ok. 35 cm). Morele odsącz. Formę do pieczenia wyłóż papierem i wylep ciastem. Budyń przyrządź zgodnie z instrukcją, ostudzony lekko budyń wylej na ciasto, ułóż morele. Piecz ok. 25-30 min w temp. 200 st. C. Dżem rozpuść i posmaruj nim brzegi gotowego ciasta, a następnie posyp migdałami.

Tagi:

ciasto tarta