Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Tarta z mrożonkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Do przygotowania w kilka chwil. Idealna propozycja na szybki, tani i łatwy do przygotowania obiad. Polecam gorąco!!!

Tarta z mrożonkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tarta z mrożonkami

 

Sposób przygotowania:

Tarta z mrożonkami
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Łączymy z margaryną. Dodajemy żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy. Ciastem wykładamy brzegi i spód foremki na tartę. Dno nakłuwamy widelcem. Ciasto podpiekamy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Mrożonki przekładamy na patelnie. Smażymy na oliwie około 10 minut. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażone mrożonki. Razem pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Tarta z mrożonkami
Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy. Ciastem wykładamy brzegi i spód foremki na tartę. Dno nakłuwamy widelcem. Ciasto podpiekamy 15 minut w temperaturze 180 stopni .
Tarta z mrożonkami
Mrożonki przekładamy na patelnie. Smażymy na oliwie około 10 minut. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażone mrożonki. Razem pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

zioła tarta