inus_f

inus_f

Kucharz
[Przepisów: 18]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wyrafinowane danie wegetariańskie.

Tarta z pieczarkami.

Składniki:

Tarta z pieczarkami.

 

  • 50 dag pieczarek oczyszczone i pokrojone
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 ml smietany 30%
  • 20-25 dag tartego żóltego sera najlepsze troche ostrzejsze gatunki.
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki posiekana
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Tarta z pieczarkami.
Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim ponakłuwać widelcem i podpiec w piekarniku ustawionym na 200 stopni. W tym czasie zacząć przygotowywac farsz.Na patelni rozgrzac oliwę z oliwek,dorzucić cebule i poczekać aż się zeszkli następnie dodać pieczarki, smażyć wszystko do momentu odparowania wody z pieczarek.Usmażone pieczarki z cebulą odstawić na chwilę do ostygnięcia po czym połączyc je z jajkami, serem, papryką, pietruszką , solą i pieprzem.Tak powstałym farszem napełnić cisto i włozyć je do nagrzanego na 200stopni piekarnika.Piec do momentu, aż wierzch będzie zarumieniony. Podawać lekko wystudzone. Smacznego.