Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Tarta z polędwicy wołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejna wersja tarty albo tatara jak kto woli to nazywać

Tarta z polędwicy wołowej

Składniki:

Tarta z polędwicy wołowej

 

  • 50 dag polędwicy wołowej
  • 2 pomidory
  • 3 jajka
  • 4-5 małych czerwonych cebulek
  • łyżka oliwy lub oleju
  • kapary i oliwki do dekoracji
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Tarta z polędwicy wołowej
Oczyszczoną polędwicę bardzo drobniutko posiekać lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa najlepiej dwa razy.
Obrane pomidory bardzo drobno pokroić albo zmiksować. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Tak przygotowane warzywa połącz z mięsem. Do masy dodaj żółtka z 3 jaj oraz łyżkę oliwy lub oleju. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Tatara wstaw na godzinę do lodówki. Po wyjęciu uformuj porcje na talerzykach. Udekoruj kaparami, oliwkami i podawaj.