aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta z truskawkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam kazemu, pyszna tarta

Tarta z truskawkami

Składniki:

Tarta z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Tarta z truskawkami
1.Z margaryny, jajka(1), cukru (0,6 szkl.) i maki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno byc dobrze wyrobione. Nastepnie wkladamy je do zamrazarnika na 30 min.

2.Ciastem wylepiamy forme do tarty, nakluwajac ja widelcem.Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.

3. zoltka(3) ubijamy z cukrem (5 lyzek) do bialosci, osobno ubijamy bailka na sztywno. Serek mascarpone rozgniatamy widelcem i na wolnych obrotach ubijamy z zoltkami, nastepnie dodajemy ubite bialka mieszajac delikatnie lyzka.

4. Na ciasto wykladamy krem, na ktory ukladamy plasterki truskawek. 5. Ciasto chlodzimy w lodowce ok 1 godziny.