klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Tarta z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W tarcie najgorsze często okazuje się ciasto.W tej tarcie ciasto jest puszyste na bazie drożdży o doskonałym smaku.

Tarta z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta z tuńczykiem

ciasto

farsz

  • 3 puszki tuńczyka oleju
  • Szczypior

sos

Sposób przygotowania:

Tarta z tuńczykiem

ciasto

Tarta z tuńczykiem
Zagnieć ciasto ze wszystkich składników i pozostaw na 1 godz. do wyrośnięcia

W wysokiej misce wymieszaj łyżkę mąki,drożdże,cukier i kefir. Pozostaw do wyrośnięcia na 15 minut. Dodaj resztę składników na ciasto i ugnieć ciasto oraz pozostaw na 1 godz.

farsz

Tarta z tuńczykiem
Odcedzonego tuńczyka wymieszaj razem z pokrojonym szczypiorem

Do miski włóż odcedzonego tuńczyka i pokrojony szczypior. Wszystko dokładnie wymieszaj.

sos

Tarta z tuńczykiem
W misce wymieszaj jajka i śmietanę roztrzepując widelcem

Jajka i śmietanę roztrzep razem widelcem. Ser pozostaw do posypania.

składanie tarty

Tarta z tuńczykiem
Piecz 30-40 minut w piekarniku w 180 stopniach

Formę do tarty wysmaruj olejem i wyłóż ciasto. Następnie wyłóż tuńczyka polej sosem i posyp serem. Piecz w piekarniku 30-40 min. w 180 stopniach.