kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Winogrona umyć i oczyścić. Połowę zmiksować i przetrzeć przez sito.Sok wymieszać z cukrem i gotować 10 minut, dodając żelatynę, wystudzić.

Tarta z winogronami

Składniki:

Tarta z winogronami

 

  • winogrona zielone 1 kg
  • cukier 1 szkl
  • mąka 1,5 szkl
  • cukier puder 4 łyżki
  • masło 1/2 kostki
  • jaja 1 szt
  • żelatyna 1 łyżeczki
  • galaretka owocowa 1 op

Sposób przygotowania:

Tarta z winogronami
Winogrona umyć i oczyścić. Połowę zmiksować i przetrzeć przez sito. Sok wymieszać z cukrem i gotować 10 minut, dodając żelatynę, wystudzić. Z mąki, masła, jajka i cukru pudru zagnieść ciasto. Rozwałkować, wyłożyć formę, nakłuć widelcem i piec 15 minut w temp. 200 C. Na ciasto wyłożyć owoce, zalać gęstą galaretką przygotowaną z wyciśniętych winogron.