Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Tarta ze snikersami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tarta powstała w wyniku napadu głodu z tego co akurat było pod ręką

Tarta ze snikersami

Składniki:

Tarta ze snikersami

 

  • 200g mąki pszennej,
  • 100g maki kukurydzianej,
  • szczypta soli,
  • 50g białego cukru,
  • 150g margaryny,
  • 2 żółtka.
  • 2 batoniki snkiers,
  • spora garść orzeszków ziemnych (najlepiej solonych),
  • 2 torebki budyniu bananowego,
  • 2,5 szklanki mleka.

Sposób przygotowania:

Tarta ze snikersami
Mąkę przesiewamy dodajemy margarynę i siekamy, dodajemy sól i cukier, Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy. ciastem wylepiamy formę do tarty i chłodzimy przez 15 minut w zamrażarce. Nakłuwamy widelcem, obciążamy (np grochem) i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (włączamy grzałkę górną i dolną), następnie zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 10-15 minut tylko górę. 2 szklanki mleka wlewamy do garnka zadotowujemy, 2 budynie rozpuszczamy w 0,5 szklanki mleka, dodajemy do gotującego się mleka i mieszamy Na podpieczonej tarcie układamy pokrojone w kostkę batoniki, posypujemy je orzeszkami ziemnymi , następnie wylewamy budyń . Zapiekamy wierzch tarty przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Tagi:

mak tarta