alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Tarteletki ucierane z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wiosna to również czas rabarbaru. Więc dzisiaj chcę Wam zaproponować tarteletki z ciasta ucieranego z rabarbarem.

Tarteletki ucierane z rabarbarem

Składniki:

Tarteletki ucierane z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Tarteletki ucierane z rabarbarem
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodawać po jednym jajku i cały czas ucierać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko dodać do masy, utrzeć na jednolitą i gładką masę.

Foremki do tartaletek o średnicy 9 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Do 2/3 wysokości foremek wyłożyć ciasto i ułożyć pokrojony w plasterki rabarbar.

Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni (góra-dół)i piec około 20-25 minut do suchego patyczka. 

Tagi:

jajko tarta jajka