Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1199]

Tartaletki z pastą rybno- jajeczną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Tartaletki z pastą rybno- jajeczną - są szybkie i łatwe do przygotowania. To doskonała przekąska na każdą imprezę.

Tartaletki z pastą rybno- jajeczną

Składniki:

Tartaletki z pastą rybno- jajeczną

Ciasto

Pasta

  • 3 jajka,
  • 1 puszka wędzonych szprotek w oleju,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania:

Tartaletki z pastą rybno- jajeczną
Ciasto:

Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z masłem (margaryną). Dodaj żółtka, śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkuj. W cieście wykrój krążki. Kawałkami ciasta wyklej foremki na babeczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone babeczki wyjmij z foremek.

Pasta:

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Szprotki odsącz z oleju. Jajka, pół puszki szprotek, majonez oraz przyprawy przełóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Pastę przełóż do rękawa.

Babeczki wypełnij pastą rybną- jajeczną. Wierzch udekoruj pozostałymi szprotkami oraz natką pietruszki.