dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Tartinki z wędzonym łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tartinki z jajkami przepiórczymi....

Tartinki z wędzonym łososiem

Składniki:

Tartinki z wędzonym łososiem

 

  • 4 duże , grube kromki pszennego chleba
  • 8 plasterków świeżego ogórka
  • 2 duże plastry wędzonego łososia
  • 2 jajka przepiórcze
  • 1 łyżka kawioru
  • kilka gałązek koperku

 

Sposób przygotowania:

Tartinki z wędzonym łososiem
Jajka ugotuj na twardo . Obierz i odłóż do wystudzenia. Kromki pieczywa lekko zrumień w piekarniku. Z każdej kromki foremka powycinaj po dwa krążki. Plastry łososia potnij w paski, zwiń. Odłóż trochę koperku do dekoracji a resztę posiekaj. Jeden koniec każdego rulonu obsyp posiekanym koperkiem. Zimne jajka pokrój na kawałeczki. Na pieczywie połóż ogórki i ustaw łososiowe ruloniki. udekoruj kawałeczkami jajek, kawiorem i pozostałymi gałązkami koperku.