Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Tatar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

tradycyjnie, sle z dodatkiem sosu sojowego

Tatar

Składniki:

Tatar

 

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 4 jajka
  • 3 średnie cebule
  • Sól, pieprz, do smaku
  • 3 łyżeczki sosu tao tao
  • 3 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Tatar
Mięso opłukać i zmielic dwa razy. Doprawic do smaku. Dodać sos sojowy i oliwę.Cebule pokroić bardzo drobno. Na srodku talerza umieścić mięso w srodku zrobić zgłebienie i wbić żółtko. Na około posypac posiekaną cebulą.

Tagi:

jajko sosy jajka