alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Tatar 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla miłośników surowego mięsa ,polecam tatar.

Tatar 8

Składniki:

Tatar 8

 

  • 0,5 kg świeżej wołowiny,
  • 1 szt żółtko jaja,
  • 2-3 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki woda zimna,
  • do smaku sol pieprz,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szt ogórki konserwowe

 

Sposób przygotowania:

Tatar 8
Mięso wołowe oczyścić z błon ,ścięgien i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnych oczkach. Do mięsa dodać 2 łyżki zimnej wody i wymieszać.Przyprawić tatar solą i pieprzem do smaku.Uformować kulki,lekko spłaszczyć i ułożyć na talerzyku.Cebulę i ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę. Na talerzu ułożyć kulki tatara a pokrojone dodatki wokół mięsa.