VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 718]

Tatar śledziowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Goście na pewno będą zaskoczeni taką formą tatara. Tak podany jest ozdobą stołu a dla miłośników śledzi jest doskonała przystawką bądź przekąską.

Tatar śledziowy

Składniki:

Tatar śledziowy

 

Sposób przygotowania:

Tatar śledziowy
Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy je w bardzo drobną kosteczkę. Drobno siekamy również cebulkę, czerwona paprykę, koperek i ogórki konserwowe.

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dolewamy sok z cytryny oraz olej. Doprawiamy pieprzem. Wszystko mieszamy.

Tatar podajemy w formie kopuł, wokół układamy cienko pokrojonego ogórka szklarniowego. Dekorujemy cytryną.