ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Tatar według Onego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty, szybki i smaczny tatar po mojemu

Tatar według Onego

Składniki:

Tatar według Onego

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar według Onego
Mięso należy dokładnie umyć. Cebulę obrać z łupiny i pokroić w drobną kostkę. Mięso pokroić w średniej wielkości paski ( tak żeby weszły do maszynki) i drobno zmielić w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa należy wbić jajka. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać 3/4 cebuli oaz oliwę. Ponownie dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku używając papryki, pieprzu i soli. Przy użyciu łyżki formować porcje i wykładać na talerz. Posypać pozostawioną cebulą. Ogórka osączyć na sitku, pokroić w ćwiartki i ułożyć na talerzu. Układamy na talerzu formując łyżką porcje. Posypujemy pozostałą cebulą. Ogórka kroimy w ćwiartki i układamy na talerzu.